Orbán Mexikóban nyaral - az MSZP szerint szolidaritásból megbukott

Az MSZP szerint mindennél nyilvánvalóbb jelét adta érzéketlenségének a Fidesz elnöke; miközben a világ és Magyarország súlyos válságot él át, Orbán Viktor Mexikóban, a tengerparton próbálja elviselni a válság hatásait - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője. Frissítve: Dávid Ibolya megvédte Orbánt.

Orbán Viktor megbukott szolidaritásból, felelősségérzetből és önmegtartóztatásból - közölte a politikus. Nyakó István elmondta, azt, hogy a Fidesz elnökének milyen fogalmai vannak a szolidaritásról, megtudhattuk abból, ahogyan a nehéz helyzetbe került családok megsegítését szolgáló kríziskezelő alapot támadta. "Egyenesen büszke arra, hogy ő nem veszi ki a részét ezen családok támogatásából, és erre buzdított másokat is" - fogalmazott.
A képviselő úgy vélte, "a trópusi dőzsölés" a legvisszafogottabb számítások szerint is közel egymillió forintba kerül, közben egy átlagos magyar kereső egy évig él ennyi pénzből.

Egy titokzatos amigó

Az MSZP szóvivője azt mondta, az emberek joggal kíváncsiak arra, hogy az ő adójukból mennyit költ utazásra a pártelnök. Utalt arra, hogy Orbán Viktor "fő legális pénzkereseti forrása" országgyűlési képviselői tiszteletdíja, elnökként a Fidesztől kap fizetést, a Fidesz pedig parlamenti pártként jelentős részben közpénzekből tartja fenn magát. Nyakó István szerint a Fidesz igyekezett titkolni az utazást, és még most is próbálják menteni a menthetetlent: egy titokzatos "amigóról" beszélnek, aki meghívta saját házába Orbán Viktort és feleségét. A szóvivő elmondta, kiderült az is, hogy a Fidesz elnöke Mexikóban írta a Magyar Nemzetben hétvégén megjelent cikkét. "Tengerparton, pálmafák árnyékában nyilván nagyon élesen látja a magyar valóságot, és mélyen átérzi a magyar polgárok helyzetét" - fogalmazott.

Családi kasszából fizetik

A Blikk című napilap hétfőn azt írta, kéthetes nyaralásra Mexikóba utazott a Fidesz elnöke és felesége, akik egy barátjuknál szálltak meg. Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője a lapnak azt mondta, Orbánék a családi kasszából fizetik a nyaralást. Hozzátette: Mexikóban írta meg Orbán Viktor azt a cikket, amely a hét végén jelent meg a Magyar Nemzetben. Napi kapcsolatban vagyunk, én tájékoztatom a fontosabb belpolitikai eseményekről - közölte Szijjártó Péter a Blikk-kel.

Dávid: kicsinyes és nevetséges

Kicsinyes és nevetséges, hogy az MSZP Orbán Viktor mexikói nyaralásából próbál meg tőkét kovácsolni - nyilatkozta a NOL-nak Dávid Ibolya. Az MDF elnöke szerint a Fidesz elnökét joggal lehet bírálni populizmusa, "baloldalisága", vagy éppen amiatt, hogy nem ismert a Fidesz válságkezelő programja. De az, hogy hol tölti a szabadságát a családjával, az Orbán Viktor magányügye - hangoztatta a pártelnök. Dávid Ibolya hozzátette: "ne Orbán Viktor mexikói nyaralása legyen az MSZP legfontosabb problémája, a szocialisták inkább igyekezzenek az ország valós problémáira koncentrálni".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.