Orbán megígérte: megmarad a Széchenyi egyetem Győrött

A miniszterelnök az egyetem rektorának, a város polgármesterének, s országgyűlési képviselőjének személyesen ígérte meg tegnap, hogy megmarad a tíz éves győri egyetem - értesült a Kisalföld.

A felsőoktatási koncepció egyik korábbi dokumentuma szerint Győr-Moson-Sopron megye két egyeteme közül csak a soproni székhelyű Nyugat-magyarországi Egyetemet szerették voilna megtartani - utal a lap az előzményekre. A győri intézmény önállóságának megszűntetése ellen élénken tiltakozott a Széchenyi egyetemmel szoros szakmai - oktatási és kutatási - kapcsolatot kialakított Audi Hungaria Motor Kft. több vezetője is.

Az Audi nagyszabású győri bővítésének idén nyári alapkőletételekor Orbán Viktror miniszterelnök felszólalásában már hangsúlyosan beszélt a Széchenyi egyetem fontosságáról. A lap szerint kedden Szekeres Tamás, az egyetem rektora, Borkai Zsolt polgármester, valamint Kara Ákos helyi országgyűlési képviselő járt a miniszterelnöknél.

Marad a győri egyetem - jelentette ki nekik Orbán Viktor a Kisalföld tudomása szerint.

Érdeklődésünkre Borkai Zsolt polgármester megerősítette, hogy minden valószínűség szerint megoldódott a győri egyetem sorsa.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.