Orbán Majrézik Gyurcsánytól! - visszavág az internet

Ismeretlenek hétfőn délután átírták azt a Wikiszótár-beli internetes szócikket, amelyre a kormányzati honlapokról lehetett hétfő reggel óta eljutni, s amely az OMG betűkapcsolatot magyarázta meg: az internetes szlengben használatos OMG (angolul: Oh, my God!) rövidítésnek adva tréfás értelmezést.

A szóferdítésnek - "Orbán Majrézik Gyurcsánytól!" - az teremtett lehetőséget, hogy hétfőn az összes kormányzati oldalon megjelent egy közlemény, amely szerint a kormányzati kommunikációs csapat úgy ítéli meg, a jelenlegi helyzet méltatlan az országhoz: a minisztériumi oldalak nélkülöznek bármiféle egységes szerkezetet és arculatot, a honlapok közül jó néhány technikailag elavult, felépítésében és tartalmában pedig zavaros, átgondolatlan. Ezt a közleményt vezette fel az OMG betűkapcsolat, amelyre ráklikkelve az olvasó magyarázatot kapott arra, mit jelent ez a hivatkozás az internetes világ nyelvezetében. A Wikiszótár pedig szabadon hozzáférhető és bárki által szerkeszthető internetes felület.

A Wikiszótár vasárnap este óta felváltva jelenítette meg hol a hivatalos, hol a másik "értelmezést", míg "gyakori vandalizmus miatt" hétfő délután meg nem változtatták az OMG lap védelmi szintjét július 1-jéig.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.