Orbán közbenjárására maradhat Horn Gyula kórházban

A Honvédelmi Minisztérium vezetésében fontolgatták, hogy Horn Gyulát hazaengedjék a minisztérium kötelékébe tartozó Állami Egészségügyi Központból, de Orbán Viktor miniszterelnök közbenjárására végül mégis az intézményben maradhat - állítja az atv.hu.

Az atv.hu információi szerint a volt miniszterelnök betegsége olyan jellegű, hogy indokolt lehetne otthoni ápolása is. Úgy tudják, hogy a Honvédelmi Minisztérium vezetésében fontolgatták, hogy Horn Gyulát hazaengedjék a minisztérium kötelékébe tartozó Állami Egészségügyi Központból, ám Orbán Viktor miniszterelnök közbenjárására végül mégis az intézményben maradásról döntöttek. Értesüléseiket sem a Honvédelmi Minisztériumban, sem a Miniszterelnökségen nem erősítették meg, ugyanakkor nem is cáfolták.

A portál emlékeztetett: Horn Gyula korábbi miniszterelnök több mint három éve fekszik a budapesti Állami Egészségügyi Központban. A politikus 2007. szeptember 16-án került be az intézménybe, súlyos agyi betegséggel ápolják azóta is. Egy VIP-teremben fekszik, szűk családi körén kívül más látogatókat nem fogad. Utoljára három évvel ezelőtt, a 75. születésnapjára rendezett ünnepségen jelent meg a nyilvánosság előtt. Viselkedésén már akkor érződött, hogy súlyos, Alzheimer-kórhoz hasonlító betegségben szenved.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.