Orbán szombaton konkrétumot mond – Vagy mégsem?

A felsőoktatási struktúra változásaival kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnök szombaton bejelentést tesz – közölte Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Pannonhalmán, miután a Magyar Rektori Konferencia elnökségével találkozott.

A miniszter szerint a bizalom erősítését szolgálta a megbeszélés a rektori konferencia elnökségével. A kormány nevében ígéretet tett arra, hogy a tervezett változásokról folyamatosan egyeztetnek a a felsőoktatás szereplőivel. Arra a kérdésre, hogy elhangzottak-e konkrétumok a pannonhalmi megbeszélésen, Balog Zoltán azt válaszolta: vannak konkrétumok, de ezeket szombaton Orbán Viktor miniszterelnök jelenti be.

A miniszter nem tekinti elutasításnak, hogy a Hallgatói Önkormányzat későbbre halasztotta a vele történő találkozást, melyre december 18-án sor kerül. – Komolyan vesszük a diákokat és követeléseiket, remélem ők is komolyan veszik magukat – jegyezte meg a Hoffmann Rózsa államtitkár társaságában érkező miniszter.

A rektori konferencia elnöke, Mezey Barna, az ELTE rektora a megbeszélés eredményességét firtató kérdésre azt felelte: "Folytatjuk, és ez nekem nagyon sokat jelent."

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke később az MTI-nek nem erősítette meg a szombati nyilvános bejelentés tervét. Mint mondta: "a miniszterelnök hazafelé tart a brüsszeli uniós csúcstalálkozóról. Estére hazaér, szombaton konzultációkat folytat, és utána majd véglegesíteni fogja a kormány a témával kapcsolatos rendeletét."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.