Orbán helyett a pénzt választotta

Egyetlen fideszes polgármester döntött úgy, hogy megtartja a tavaly felvett településvezetői jutalmát. Az Orbán Viktor által adott ultimátumot egyedül a Somogy megyei Tarany első embere nem fogadta el: nem fizeti vissza, illetve nem fordítja jótékony célra a pénzt, inkább kilép a pártból.

Hatott a hatalmi szó, a Fidesz polgármesterei, alpolgármesterei egy kivétellel mind visszafizetik a tavaly nekik megszavazott jutalmakat, vagy jótékony célra fordítják a pénzt - írja a Blikk.

A Fideszen belül a lap korábbi cikke alapján indult vizsgálat: a választókerületi elnököknek kellett felderíteniük, mely kormánypárti vezetésű településeken volt jutalomosztás. Mint a Blikk megtudta, közel 900 településvezető adatait összesítették, amiből kiderült, mintegy 87 százalékuk eleve nem kapott pluszpénzt.

A maradék 110-120 vezető vagy jótékony célra fordította a juttatást, vagy jelezte, hogy visszafizeti. Egyedül Töreki István, a Somogy megyei 1100 fős Tarany polgármestere döntött úgy: a felszólítás ellenére sem válik meg jutalmától, inkább kilép a Fideszből - írja a lap.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.