Orbán hazudik - az MSZP szerint

Az MSZP arra szólítja fel Orbán Viktort, álljon ki a lakosság elé és vallja be, hogy hazudott, becsapta a választópolgárokat, amikor egyszeri, azonnali és nagyarányú adócsökkentést, illetve jövő januártól egykulcsos adórendszert ígért.

Török Zsolt, a párt szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján több korábbi televíziós felvételt is bemutatott, amelyek szerinte bizonyítják, hogyan jutott el a Fidesz a felelőtlen ígérgetéstől a lelepleződésig.

Felidézte: Orbán Viktor 2009. november 10-én az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt arról, hogy lesz egyszeri, azonnali és nagyarányú adócsökkentés. A Magyar Televízió Az Este című műsorában miniszterelnökként pedig közölte, hogy január 1-től egykulcsos, családokat támogató új adórendszer lesz, ami minden idők legalacsonyabb adókulccsal működő adórendszere lesz Magyarországon.

A szóvivő a sajtótájékoztatón lejátszotta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek a TV2 Mokka című műsorában alig egy hete elhangzott mondatait, amelyek szerint mindenképpen lesz egykulcsos adórendszer jövő januártól, de az kérdés, hogy hány lépcsőben tudják bevezetni.

Török Zsolt idézte a Magyar Nemzet szerdai cikkét is, amelyben Kármán András a nemzetgazdasági tárca államtitkára az új adórendszer bevezetését már csak 2013. január elsejére ígéri.

Szavai szerint ezek alapján megállapítható, hogy a Fidesz száz nap után sem hagyja abba a hazudozást.

Úgy fogalmazott: ha Orván Viktor nem áll oda a választók elé és nem ismeri be, hogy becsapta őket, akkor nem bátor politikus.

Az MSZP arra kérte a kormányfőt, hogy menessze Matolcsy Györgyöt, ha nem egyezik kettejük álláspontja, mert a nemzetgazdasági miniszter kijelentéseivel veszélyezteti a magyar gazdaság megítélését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.