Orbán és Pintér Edelényben

Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter pénteken délelőtt meglátogatta a Borsod megyei Edelényben az Egresi Iskolába költöztetett embereket, akiknek házait elöntötte a Bódva áradata.

A 24 kitelepített emberrel - köztük idős nők, férfiak - Orbán Viktor elbeszélgetett, sok erőt, jó egészséget és kitartást kívánt nekik a kialakult rendkívüli helyzetben.

A miniszterelnököt Pintér Sándor is elkísérte Edelénybe
Edelény, Orbán Viktor, árvíz

Közölte, reméli, hogy minél előbb visszatérhetnek majd otthonaikba.

Orbán Viktor miniszterelnökkel érkezett Pintér Sándor belügyminiszter, az iskolánál fogadta őket Bencze József országos rendőrfőkapitány, Tatár Attila országos katasztrófavédelmi főigazgató, Ódor Ferenc, a megyei közgyűlés fideszes elnöke, egyben a megyei védelmi bizottság elnöke, Rétközi Ferenc, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője és Vereckei Csaba megyei rendőrfőkapitány.

A találkozón jelen volt Molnár Oszkár, a település korábban fideszes, jelenleg független polgármestere, valamint az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szakemberei is.

A kitelepítettek látogatása után az iskola felső emeletére vonultak a szakemberek, ahol ismertetik a településen, illetve a Bódva mentén és a megyében kialakult árvízi helyzetet.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.