Orbán a trafikmutyiról, esküvő előtti aszfaltozásról és a slankító csíkos ingről

Olvasói kérdésekre válaszolt a Blikk szerkesztőségében a miniszterelnök. Orbán Viktort többek között a trafikmutyiról, stadionokról és a kockás ingeiről kérdezték. A lánya esküvője előtti rapid aszfaltozást kommunista hazugságnak nevezte.

„Miniszterelnök Úr, mondja már meg legyen kedves, hogy mi a Jó Istennek építünk milliárdokért stadionokat, amikor a magyar válogatott focistákat inkább golfozni kéne küldeni. A román-magyar meccs, valamint a magyar-észt (majd csak figyelje) méltán bizonyítja, hogy semmi értelme pénzt ölni a fociba. Emberek ezrei éheznek. Miért nem vesz inkább kenyeret nekik?” - kérdezte az egyik Blikk-olvasó a keddi miniszterelnöki fórumon. Orbán Viktor ez utóbbi kérdésre azt válaszolta: „A napokban olvastam az MLSZ gazdasági jelentését. Még én is meglepődtem. A profi klubok minden évben többmilliárd forintot fizetnek be a költségvetésbe. Az állam csak az utánpótlást támogatja és a létesítmény-fejlesztést. Az utánpótlás a gyerekek miatt, a létesítményeket pedig a szurkolók miatt. Nekik kell kulturált körülményeket biztosítani. Miért lennénk magunk ellenségei?!” - fogalmazott a kormányfő.

A stadionépítéseket más is felvetette. „A hazai futball teljesítménye és a belé ölt pénz Ön szerint sincs összhangban?” - kérdezte egy másik olvasó. Orbán erre úgy reagált: „Két út közül választhatunk: vagy beletörődünk a mostani állapotokba, és újra és újra megszégyenülünk minden Európa-bajnokságon és világbajnokságon, vagy változtatunk. Én az utóbbi híve vagyok. Az utánpótlást és a szurkolókat támogatni kell! A profik meg keressék meg a pénzüket és fizessék be az adót a közkasszába. Bízni kell abban, hogy az elvégzett munka, a beletett pénz és energia előbb-utóbb meghozza az eredményeket is. Kitartás!” - írja válaszában a kormányfő.

Egy újabb kérdező így fordult Orbán Viktorhoz: „Hogy lehet megélni 27.500 forint rokkantnyugdíjból, ha a gyógyszereimet is kiváltanám, maradna 19.000 forintom. Szerintem az egyetlen megoldás öngyilkosság. Ön szerint, Miniszterelnök úr?” A kormányfő erre így válaszolt: „Kérem ne adja fel a reményt, még ha a körülmények erre is sarkallnák! Ha a helyzet ilyen súlyos, forduljon az önkormányzathoz, ők adhatják meg ilyen nehéz helyzetben a szükséges segítséget. Jobbulást kívánok!” - fogalmazott Orbán.

A miniszterelnököt többen lánya napokban megtartott esküvőjéről kérdezték, volt azonban, aki gratuláció helyett a lagzi előtti hirtelen aszfaltozásról kérdezte a kormányfőt, mondván: „mikor fizeti vissza a a tanyához vezető út felújítására felhasznált 1,6 millió forintot, mivel ez kizárólag magáncél érdekében valósult meg közpénzen?” Orbán erre meglehetősen röviden és velősen válaszolt: „Ez egy igazi kommunista hazugság! Egy szó sem igaz belőle!”

A kormányfőt a trafikmutyi kapcsán is kérdőre vonták a Blikk olvasói. Egyikük az alábbiakat szegezte a miniszterelnöknek: „Nem szégyelli magát a trafikmutyi miatt? Megérte sok ezer család megélhetését elvenni, hogy saját zsebeiket megtömjék?” Orbán Viktor erre az alábbi választ adta: „Vitatott üggyé vált. Valóban sokan panaszkodnak, mások pedig örülnek a lehetőségnek. A mérleg mindkét serpenyőjében vannak súlyok. Értem a verseny okozta sikert és csalódottságot, de a lényeg, hogy végre szabályozott keretek közé sikerült terelni a dohánykereskedelmet, és esélyt kaptunk arra, hogy visszaszorítsuk a fiatalkorúak dohányzását. Rájuk is kell valakinek gondolnia. Nekem ez a fontos” - fogalmazott Orbán Viktor.

A számos kérdésből végezetül egy személyes jellegű; a Blikk egyik olvasója az alábbit írta a miniszterelnöknek: „Nagyon jól áll Önnek a kockás ing. Többet kéne így öltözködnie.” Orbán Viktor a maga sajátos stílusában válaszolt erre is: „Pedig állítólag a túlsúlyosak számára előnytelen. Képzelheti, milyen nehéz ilyen hosszú ideig behúzni a hasam, ezért jobban kedvelem a csíkos ingeket. Az slankít. Torgyán Józsi bácsitól azt tanultam, ha az ember stresszes munkát végez, vagy egyen, vagy igyon. Én az evést választottam” - írta Orbán Viktor.

A miniszterelnöki fórum kérdés-válaszait a Blikk oldalán olvashatják el.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.