Orbán a keleti nyitás sikeréről

A miniszterelnök előadást tart a nagykövetek éves értekezletén. amelyen részt vesz India külügyminisztere is. A kormányzat szerint e látogatás a keleti nyitás politikájának sikere.

Orbán Viktor miniszterelnök előadást tart kedden a Külügyminisztériumban a magyar nagykövetek éves értekezletén, amelyre több mint száz diplomata tér haza külföldi állomáshelyéről - tájékoztatta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.

Havasi Bertalan hozzátette: Orbán Viktor válaszol a nagykövetek kérdéseire, felvetéseire is, majd külön megbeszélést folytat a rendezvényen részt vevő indiai külügyminiszterrel, Szalman Kursiddal, aki vasárnap érkezik  Magyarországra.

Az évenként megrendezett nagyköveti értekezleten a magyar külpolitika és Magyarország nemzetközi kapcsolatainak széles körével foglalkoznak, értékelik az előző időszakot és megtárgyalják a következő év munkájának irányait. Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője az MTI érdeklődésére korábban elmondta: az eseményen 107 magyar misszió vezetője vesz részt, és csaknem negyven előadást hallgatnak meg. A tervek szerint az értekezleten minden tárcavezető felszólal.

A nagykövetek tanácskozására minden évben hívnak külföldi előadót is, az idén az indiai tárcavezető látogatása a keleti nyitás politikájának sikerét mutatja - hangsúlyozta Kaleta Gábor.
   

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.