Orbán a baloldalt okolja a radikális közhangulatért

A kereszténydemokratákkal való koalíció biztosítja a Fidesznek, hogy néppártként egyesítse egymással az igazságot és a többséget, értékrendjük horgonyt ad a néppártnak - jelentette ki Orbán Viktor Esztergomban.

"A mai radikális közhangulatnak oka van, nem egy szellemi tévedés az állampolgárok részéről. A baloldal azt akarja elhitetni, hogy aki kétségbeesik, az fasiszta" - fogalmazott a Fidesz elnöke a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének húszéves jubileuma alkalmából szervezett rendezvényen. Hozzátette: józan, polgári és sikeres életre vágyó emberek adják a magyar nemzet többségét, akik reményeikben megcsalatkoztak, és nem ők tehetnek arról, hogy az ország ide jutott.

A Fidesz elnöke a radikalizmusról szólva elmondta, "nem látom, hogy azon a fertályon képesek lennének ebből alkotó energiát, keresztény alapon nyugvó polgári életet létrehozni". A politikus szerint kereszténydemokratákkal való koalíció a Fidesz számára garantálja, hogy a politikai radikalizmus vitorlájából kifogják a szelet, és alternatívát kínáljanak a kétségbeesett embereknek.

A Fidesz elnöke rámutatott, hogy ma a törvényesség helyreállítása a legfontosabb feladat. Ki kell mondani azt, hogy a hatalommal való visszaélés, a törvények fölé helyeződés nem fogadható el, és meg kell szabadulni azoktól, akik ebbe a helyzetbe sodortak bennünket - fogalmazott.

Osztie Zoltán, a KÉSZ elnökének kérdésére a nemzeti egység ügyéről Orbán Viktor elmondta, hogy ősbűnnek tekinti, amikor határon túliak állampolgárságáról szóló népszavazáson a most kormányon lévők magyart magyar ellen uszítottak.

A Fidesz nemzeti kultúrpolitikát kíván folytatni, ugyanakkor szeretné megmutatni a határokon belül élőknek, hogy a határon túli területekkel való gazdasági együttműködés hozzátesz az ország teljesítményéhez - mondta Orbán Viktor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.