Orbán: megfizetnek a képviselők a vasúton!

A kormányfő szerint igazságtalan, hogy a parlamenti képviselők nem fizetnek vasúti pótjegyet. Lehet, hogy ez csak egy gyors kommunikációs trükk a botrányok csillapítására, mindenesetre a kedvezmény tényleg megszűnik.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint helytelen és igazságtalan, hogy a képviselőknek nem kell a MÁV egyes gyors- és sebesvonataira pótjegyet váltaniuk. A Kormányzati Információs Központ csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Orbán Viktor utasította a Magyar Államvasutakat felügyelő Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési minisztert, tegye meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a pótjegyekre vonatkozó kedvezményt haladéktalanul megszüntessék.

A MÁV a nap folyamán közölte a honlapján, hogy május 15-étől gyorsvonati felárat vezet be egyes gyors- és sebesvonatokon. Az érintett járatokra kötelező lesz pótjegyet váltani, amely a megtett kilométertől függően 150-795 forintba kerül. Aki Budapest-bérlettel és csatlakozó menetjeggyel utazik, az is köteles az utazás teljes - gyorsvonattal érintett - viszonylatára pótjegyet váltani.

A vasúttársaság a pótjegy váltása alól mentesítette mások mellett az országgyűlési és az európai parlamenti képviselőket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.