Orbán: hadrafoghatóbb honvédség kell

Erős országhoz erős katonaság kell - jelentett ki Orbán Viktor kormányfő.

Elégedetlenségének adott hangot a honvédség hadrafoghatóságának színvonalával összefüggésben a miniszterelnök az éves értékelő és feladatszabó állománygyűlésen szerdán a Parlament kupolacsarnokában.

Egyaránt sérti az alkotmányt és a NATO-t megalapozó washingtoni szerződést a honvédség hadrafoghatóságának jelenlegi színvonala - jelentette ki Orbán Viktor. A miniszterelnök azt mondta, hogy a rend helyreállítása ma a legfontosabb közügy Magyarországon.

Rendet és biztonságot csak egy erős ország képes biztosítani polgárai számára, egy erős ország pedig nem képzelhető el hatékony, tekintélyes honvédség nélkül. Ehhez a honvédelem helyzetében és a honvédségen belül is rendnek kell lennie - hangsúlyozta.

Orbán Viktor leszögezte, hogy a törvényes rend helyreállítása és védelme kizárólag állami feladat; semmilyen magánkezdeményezésre, félkatonai szervezetre, gárdára nincs szükség, ha van erős és hatékony honvédsége, rendőrsége az országnak. Hozzátette, hogy szükség van a tartalékos állomány megszervezésére.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.