Orbán: A zsidó közösség tagjai biztonságban vannak

A Magyarországon élő zsidó közösség számára garantált a jogegyenlőség, és tagjai biztonságban érezhetik magukat az országban - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Dan Meridor izraeli miniszterelnök-helyettessel folytatott csütörtöki megbeszélésen.

Az Európai Unió soros elnökségét is adó Magyarország a stabilitást különlegesen fontos értéknek tartja, és az olyan folyamatokat támogatja, amelyek ebbe az irányba mutatnak – közölte Szijjártó Péter, a magyar miniszterelnök szóvivője Orbán Viktor és Dan Meridor izraeli miniszterelnök-helyettes budapesti találkozója után, ahol a két politikus áttekintette a kétoldalú kapcsolatok állását és az általános közel-keleti helyzetet.

A két vezető beszélt a kutatás-fejlesztés területén lehetséges együttműködésről is, tekintettel arra, hogy Izrael ezen a területen a világelsők között van - tájékoztatott a szóvivő.

Szijjártó felidézte, hogy Orbán Viktor a megbeszélésen kijelentette: kereszténydemokrata-jobbközép kormánya számára az emberi méltóság rendkívül fontos alapérték, ezért "a hazánkban élő zsidó közösség számára garantált a jogegyenlőség, és tagjai biztonságban érezhetik magukat Magyarországon".

Dan Meridor kétnapos munkalátogatáson tartózkodik Magyarországon. Szerdán az arab világban tapasztalható társadalmi forrongásról tartott előadást a Magyar Külügyi Intézetben, és találkozott Navracsics Tibor  miniszterelnök-helyettessel, közigazgatási és igazságügyi miniszterrel is.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.