Orbán: a Jobbik tovább fog erősödni

Éles harcot vár Orbán Viktor Magyarországon a szocialisták és a Jobbik között a második legnagyobb párt pozíciójáért vívott versenyben.

Orbán szerint nem fog megállni a Jobbik erősödésének folyamata.

A Fidesz elnöke az Európai Néppárt vezetőinek csütörtöki brüsszeli tanácskozása közben magyar újságíróknak elmondta: a megbeszélésen nem esett szó arról, hogy az európai parlamenti választásokon több országban teret nyertek szélsőséges pártok.

Európában nem reagálnak hisztérikusan arra a tényre, hogy vannak olyan emberek, akik ilyen megoldásokat kínáló pártokra szavaznak - mondta. Mint megjegyezte, a legtöbb országban van pártja a radikális jobboldalnak, és most már Magyarországon is van. Példaként utalt a szélsőjobb Nagy-Britanniában elért eredményeire, de a volt NDK-beli utódpárt, a Baloldal németországi sikereire is felhívta a figyelmet.

"A baloldali és a szélsőséges jobboldali szavazók közt átjárás van" - jelentette ki Orbán. Úgy fogalmazott, hogy Magyarországon a szocialista szavazótábor szabályosan szétrobbant, az eddigi szocialista szavazók egy része a Fideszre, másik része azonban - különösen az ország kevésbé fejlett területein, "ahol csőstől jönnek a bajok" - a Jobbikra voksolt.

A Fidesz szerinte megtartotta a híveit, a radikális jobboldal pedig megerősödött, "és fog is még erősödni". Tévednek azok - állította -, akik valamiféle balesetnek tekintik a Jobbik EP-választási sikerét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.