Orbán: Kihúztuk az országot a gödörből

A miniszterelnök szerint kormánya az elmúlt három évben kihúzta az országot abból a gödörből, amelybe a szocialisták lökték.

Orbán Viktor egy budapesti konferencián szólalt fel. A téma a magyar modell volt.

José Maria Aznar és Orbán Viktor kormányfő
Budapest, 2013. május 30. Spanyolország korábbi konzervatív miniszterelnöke, José Maria Aznar (b) és Orbán Viktor kormányfő megérkezik a Századvég Alapítvány, a Széll Kálmán Alapítvány és a Heti Válasz Kiadó A magyar modell az átalakuló Európában című közös konferenciájára a budapesti Larus Rendezvényközpontban 2013. május 30-án.

– Az elmúlt három évben a kabinet gyakran ért el sikereket, alkalmanként azonban elbukott. Voltak ragyogó, váratlanul remek ötletei a kormánynak, ám voltak olyanok is, amelyekről kiderült, mégsem olyan remek ötletek – értékelte az elmúlt három évet Orbán Viktor miniszterelnök a Fókuszban a nemzeti érdek – A magyar modell az átalakuló Európában című csütörtöki budapesti konferencián.

Szavai szerint azt azonban nem lehet elvitatni kormányától, hogy megmozdította, és "kihúzta a napfényre" az országot abból a gödörből, amelybe a szocialisták lökték.

Orbán arról is beszélt, nem lehetetlen az egy számjegyű személyi jövedelemadó (szja) bevezetése Magyarországon. A kormányfő Európa egyik legígéretesebb gazdaságának nevezte a magyart.

Kormánya elmúlt három évének gazdaságpolitikai intézkedéseit értékelve Orbán Viktor azt mondta: a kabinet talpra állította a gazdaságot, mindent megtett azért, hogy Magyarország ne más pénzén éljen, hanem a sajátján. Ezért "rendben lezártuk" az együttműködést a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), "hazamentek, mi pedig maradtunk" – fogalmazott.

Úgy összegzett: "gatyába rázták a költségvetést", rekord alacsony a hiány, Magyarország pedig a piacról finanszírozza magát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.