Orbán 252-szer bukkant fel az áprilisi tévéhíradókban

Az erőszakos bűncselekmények, a kormány gazdaságpolitikai intézkedései, valamint a Magyarországgal szembeni európai uniós eljárások voltak áprilisban a hírműsorok leggyakoribb témái a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság gyorsjelentése szerint. A politikusok közül Orbán Viktor szerepelt a legtöbbször: 252 alkalommal bukkant fel a tévéhíradókban, 120 esetben meg is szólalt.

Az erőszakos bűncselekmények, a kormány gazdaságpolitikai intézkedései, valamint a Magyarországgal szembeni európai uniós eljárások voltak áprilisban a hírműsorok leggyakoribb témái a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság gyorsjelentése szerint, amelyet kedden kapott meg az MTI.

A kormány 10 százalékos szereplési lehetőséghez jutott áprilisban az MTV esti Híradójában a politikai hírek között. A Fidesz további 43 százaléknyi híridőt kapott, a KDNP pedig 6,5 százalékot. Az MSZP-nél ez a szám 14,2, a Jobbiknál 10, az LMP-nél pedig 8,5 százalék. A függetlenek szereplési aránya - ide tartoznak a Demokratikus Koalíció képviselői is - csaknem 7 százalék volt.

Az RTL Klub esti Híradójában csaknem 11 százalék volt a kormány szereplési aránya, a Fideszé további 50 százalék, a KDNP-jé pedig mintegy 4 százalék. Az MSZP áprilisban az RTL Klub Híradójában több mint 12 százalékhoz jutott, a Jobbik és az LMP 10-10 százalékhoz, a függetlenek 3 százalékhoz.

A TV2 Tényekben valamivel több, mint 9 százalékos volt a kormány aránya, a Fideszé pedig 56 százalék, a KDNP-jé 3 százalék. Az MSZP 18 százalékos arányban szerepelt a politikai hírek között, a Jobbik csaknem 10, az LMP majdnem 9 százalékos arányban. A függetleneknek a politikai híridő 5 százaléka jutott.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a múlt hónapban 252 alkalommal szerepelt a hírekben, 120-szor meg is szólalt, míg Semjén Zsolt KDNP-elnök 16 alkalommal jutott be a hírekbe, tízszer szólaltatták meg a riporterek. Mesterházy Attila MSZP-elnököt 67 szerepléséből 49-szer saját hangon hallhatták a tévézők, rádiózók, Vona Gábor Jobbik-elnök 27 szereplésére 23 megszólalás jutott. Jávor Benedek, az LMP parlamenti frakcióvezetője 47-szer jutott be a hírekbe, 43-szor meg is szólalt ezekben.

A Fideszből a legtöbbször Orbán Viktorral foglalkozott a média, őt követte Lázár János, Kövér László, Szijjártó Péter és Matolcsy György. A KDNP-ből a legtöbbet Soltész Miklós szerepelt áprilisban, majd Harrach Péter, Semjén Zsolt, Rétvári Bence és Hoffmann Rózsa.

Az MSZP sorrendjét Mesterházy Attila vezeti, de sokat szerepelt még Lukács Zoltán, Gúr Nándor, Tóbiás József és Szilvásy György. A Jobbikból a legtöbbször Vona Gábor jutott be a médiába, őt követi a sorban Balczó Zoltán, Juhász Oszkár, Baráth Zsolt és Mirkóczki Ádám. Az LMP sorrendjét Jávor Benedek vezeti, őt követi Schiffer András, Heltai László, Szabó Rebeka és Mile Lajos. A Demokratikus Koalícióból a legtöbbször Gyurcsány Ferenc szerepelt a hírekben áprilisban, valamint Molnár Csaba, Varju László, Szűcs Erika és Vadai Ágnes.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.