Orbán 243 alkalommal szerepelt a novemberi hírekben

A kormány gazdaságpolitikai intézkedéseiről, erőszakos bűncselekményekről, valamint a kabinet szociális és családpolitikájáról szólt a legtöbb hír novemberben - derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) gyorsjelentéséből, amelyet szerdán küldött el az MTI-hez.

Az M1 esti híradójában a kormányról a politikai hírek 5,5 százaléka szólt az elmúlt hónapban, míg a Fideszről további több mint 42 százaléka. A KDNP a politikai hírek több mint 5 százalékában szerepelt, az MSZP csaknem 23, a Jobbik majdnem 6, az LMP 3, a DK 6 százalékot meghaladó mértékben, az Együtt-PM pedig csaknem 9 százalékban.

Az RTL Klub esti híradójában novemberben a kormány 11 százalékot meghaladó szereplési lehetőséghez jutott, míg a Fidesz további 40 százalékhoz. A KDNP kevesebb, mint 2 százalékban szerepelt itt, az MSZP több mint 20, a Jobbik 6, az LMP mintegy 6, a DK majdnem 5, míg az Együtt-PM csaknem 11 százalékban.

A TV2 Tények című műsorában a vizsgált hónapban a kormány politikai híreken belüli aránya megközelítette a 8 százalékot, a Fideszé pedig az 57 százalékot. A KDNP-t majdnem 4 százalékban mutatták itt, az MSZP-t mintegy 20 százalékban, a Jobbikot 1 százalékban, a DK-t több mint 3 százalékban, az Együtt-PM-et több mint 8 százalékban. Az LMP itt nem jutott szereplési lehetőséghez.

A Fideszből a legtöbbször Orbán Viktor miniszterelnök jelent meg a hírek között, összesen 243 alkalommal, őt követte Varga Mihály, Rogán Antal, Selmeczi Gabriella és Kocsis Máté. A KDNP legtöbbet szereplő politikusa Soltész Miklós volt, valamint Rétvári Bence. Semjén Zsolt pártelnök 16 alkalommal jutott be a hírekbe, de többször láthatták-hallhatták a hírek iránt érdeklődők Hoffmann Rózsát és Simicskó Istvánt is.

Az MSZP elnöke, Mesterházy Attila 132 alkalommal szerepelt a hírműsorokban, pártjából őt Lendvai Ildikó, Török Zsolt, Szanyi Tibor és Józsa István követte. A Jobbik listája: Dúró Dóra, Volner János, Z. Kárpát Dániel, Vona Gábor pártelnök (10 alkalom) és Gyöngyösi Márton.

Az LMP frakcióvezetője, Schiffer András harmincnyolcszor került be a hírekbe, de ismertté válhatott még Szél Bernadett, Vágó Gábor, Mile Lajos és Osztolykán Ágnes is. A DK-ból Gyurcsány Ferencről hallhattak a legtöbbet az emberek (84 alkalom), valamint Gréczy Zsoltról, Vadai Ágnesről, Varju Lászlóról és Molnár Csabáról.

Az Együtt-PM-ből a legtöbbet Bajnai Gordon, a szövetség vezetője szerepelt a hírekben (124 alkalom), valamint Karáncsony Gergely, Szabó Tímea, Jávor Benedek és Scheiring Gábor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.