Orbánról kérdezett közpénzen Pokorni kerülete

A XII. kerület szerződései között bukkant rá Tüttő Kata szocialista képviselő a kerületnek a Forsense-szel, a Századvég korábbi kutatási partnerével kötött, közvélemény-kutatások készítéséről szóló megrendeléseire. A hegyvidéki önkormányzat nemcsak a helyi ügyekben, hanem országos politikai kérdésekben is kérdezte a lakókat, közpénzből. 

Az Index tudomására jutott adatok szerint az önkormányzat 2010 és 2014 között hét szerződést kötött a Forsense Kft.-vel összesen 7,1 millió forint értékben. Tüttő Kata azt mondta a hírportálnak, hogy az önkormányzat hivatalosan nem adta ki neki az eredményeket, így azokat külön ki kellett kérnie.

Az Index információja szerint a 2012. decemberi kutatásban az alábbiakhoz hasonló, elsősorban nem helyi ügyekhez kapcsolódó kérdések szerepeltek:

Hogyan mennek a dolgok az országban?
Hogyan értékeli az Orbán-kormány eddigi tevékenységét?
Ön szerint alkalmas-e Orbán Viktor a miniszterelnöki poszt betöltésére?
Mennyire érzi magához közel a Fideszt/MSZP-t/KDNP-t/LMP-t/Jobbikot/DK-t/Együtt 2014-et/MDF-et/SZDSZ-t/Munkáspártot?
Hogy látja, lesz-e ellenzéki összefogás a kerületben/az országban?

A kutatás eredményei alapján a helyi Fidesz volt a legnépszerűbb, azonban 2012 decemberében a Bajnai Gordon által indított Együtt 2014 is jól teljesített. A kerületiek negyede akkor Bajnai Gordont tudta csak elképzelni Orbán kihívójának.  

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.