Horváth Csaba nagy bejelentése

Horváth Csaba bejelentést tesz – ezzel a sokat ígérő címmel sikerült jelentős sajtóérdeklődést keríteni reggel a pasaréti Vasas-pályához. Mindenki tudta ugyanis, hogy a baloldali ellenzéki pártok napközben folytatják (esetleg: befejezik) hetek óta tartó, és eddig kevés eredményre vezető egyeztetéseiket a fővárosi együttműködésről.

Az MSZP politikusa végül azt jelentette be a helyszínen, hogy hetven nap van hátra az önkormányzati választásig. Ennek jegyében bemutatott egy óriásplakátot, amelyen Orbán Viktor és Tarlós István arcmása, valamint az „Ez a város nem az övék” felirat látható.

Teknős Miklós / Népszabadság

Horváth szerint a jelenlegi főpolgármester alkalmatlan és csak pártérdekeket szolgál, a miniszterelnök kézi vezérlése alatt áll. Azért kell mennie, hogy októbertől „Budapest ismét a szabadság városa, egy odafigyelő, tiszta és biztonságos város lehessen” – jelentette ki. Azt is mondta, a fővárosiak a befizetett – napi 18 milliárd forint – adójukért jobbat érdemelnek a kéthetente kigyulladó hármas metrónál és az államosított oktatási-egészségügyi intézményeknél.

Azt ígérte, a szocialisták a kampányból hátralévő tíz hétben a megoldásokról fognak beszélni: például arról, hogy egységes térfigyelő kamerarendszert működtetnének a közbiztonság javítása érdekében, és segítő hálózatot az időseknek és az egyedülálló anyáknak.

Arról, hogy ehhez néhány alapkérdést tisztázni kellene (például, hogy az ellenzéki pártok együtt vagy külön indulnak a választáson, és ki lesz, ha lesz egyáltalán, a főpolgármester-jelöltjük), Horváth Csaba ezúttal nem akart beszélni. Azt mondta, ezekre a kérdésekre délután, az újabb egyeztetések után válaszolnak. Arra viszont akkor sem, hogy kiknek a neve szerepel abban a közvélemény-kutatásban, amellyel a lehetséges főpolgármester-jelöltek közül választanának.

„Az talán kevésbé lett volna izgalmas”, az embereket nem személyi kérdések foglalkoztatják – válaszolta Horváth Csaba a felvetésre, hogy többen arra számítottak, a visszalépését jelenti be a főpolgármester-jelölti versenyből. Arra a kérdésre, hogy hajlandó-e visszalépni, azt ismételte el háromszor: októberben a legesélyesebb jelöltnek kell indulnia Tarlós Istvánnal szemben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.