„Orbán Viktor bűnszervezetének kellett a pénz”

A Demokratikus Koalíció véleménye szerint felháborító, hogy miközben a tanárok kénytelenek az utcára vonulni, a Fidesz ellopja az oktatásra szánt pénzeket is - mondta keddi sajtótájékoztatója után telefonon az MTI-nek a párt alelnöke.
Niedermüller Péter az RTL Klub portfolio.hu által idézett hírére hivatkozott, amely szerint csaknem 40 milliárd forintnyi uniós keret kifizetését blokkolja egy európai bizottsági döntés, az ügy pedig közvetlenül az Öveges-programbeli tanterem-felújításokkal függ össze, amelyekkel kapcsolatban mintegy 14 milliárd forintnyi tételről vitatkozunk az unióval. Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára a tévé műsorában azt nyilatkozta, arra számít, hogy az ügy végén mindössze néhány száz millió forinttól eshet el az állam.

Niedermüller Péter úgy fogalmazott: az Öveges-programban összesen 14 milliárd forint tűnt el, "aminek egy részét a Klik szerezhette meg". Felelős nincs, csak újabb befagyasztott pénzek, mert a Fidesz már a magyar gyermekek oktatására szánt pénzt is ellopta - jelentette ki.

A magyar gyerekeknek azért nem lesz diplomájuk, majd jó munkahelyük, mert "Orbán Viktor bűnszervezetének kellett a pénz" - mondta. A DK által képviselt Sokak Magyarországa ki fogja vizsgálni az elmúlt hat év közbeszerzéseit, és a felelősöknek a független igazságszolgáltatás előtt kell majd felelniük - tette hozzá az EP-képviselő.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.