Orbán vigyorogva rázta le a korrupciót firtató kérdést

Egészen cinikus módon rázta le magáról Orbán Viktor miniszterelnök egykori párttársa, a jelenleg LMP-s Hadházy Ákos kérdését hétfőn a parlamentben.
Hadházy azokról a korrupciós ügyekről tett fel azonnali kérdést, amelyekről ő heti rendszerességgel számol be. Kíváncsi volt, hogy a kormányfő az után is fenntartja-e az álláspontját, amely szerint nincs korrupció, csak az ellenzék blablál róla, hogy már a kormány is elismerte számos esetben a szabálytalanságokat.

Orbán a szokásos kormánypárti válasszal vágott vissza: ha bármi törvénytelent lát, tegyen feljelentést. Hadházy megerősítette, hogy műár tett, és több ügyben folynak is az eljárások, és ismét azt kérdezte: fenntartja-e a miniszterelnök, hogy Magyarországon csak az ellenzék blablál korrupcióról. Orbán erre azt mondta, nem érti a kérdést, és szeretné, ha a képviselő még egyszer elismételné.

Ezzel úgy csinált, mintha 26 év parlamenti rutinnal a háta mögött nem tudná, az azonnali kérdések és válaszok órájában nincs elehetőség harmadik körre, a kérdés, válasz, visszakérdezés és viszonválasz után. Az elnöklő Latorczai János készségesen figyelmeztette, mire Orbán annyit mondott: köszönöm szépen, és széles vigyorral az arcán levette a zakójáról a mikrofont.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.