Orbán-Tiborcz menyegző: leinformálták a vendégeket

Előzetesen ellenőrizték az Orbán Ráhel esküvőjére meghívottakat. A cél az volt, hogy olyan vendég ne kerüljön az ifjú pár közelébe, akinek személye később politikai támadásokra adhat okot.

A meghívottak köréről alapvetően Ráhel és vőlegénye, Tiborcz István döntött, pontosabban a Tiborcz család esetében István édesapjára hárult a feladat nagy része - írja a Bors Online.

A vendéglista összeállítása után a rokonokat és barátokat szűrésnek vetették alá, ezt a kormányfő személye miatt kötelező volt elvégezni. Az Orbán Viktor biztonságára felügyelő szakemberek nem csupán azt vizsgálták, van-e a listán szereplők között olyan, akinek priusza van – ilyet egyébként nem találtak –, de arra is ügyeltek, hogy egy-egy fiatalkori „botlásra” is fény derüljön. Ez nem titkos kutatást jelentett, hanem a családok által ismert információk rendszerezését. Minderre még a meghívók postázása előtt került sor.

A Bors úgy tudja, hogy a szóba jöhető meghívottak közül volt, aki „fennakadt a szűrőn”, így ő nem is lesz jelen a szeptember 7-ei esküvőn és a lakodalmon. Úgy tudjuk, ennek oka az volt, hogy a családok el akarták kerülni a hangzatos újságcímeket, és hogy ne keveredjenek negatív felhangok a nagy naphoz.

– Ha valaki úgy dönt, hogy a meghívás ellenére nem akar az esküvőre elmenni, annak muszáj gratuláló levelet küldenie az ifjú párnak – mondta Görög Ibolya. A protokollszakértő szerint akit csak az esküvőre hívtak meg, a lagzira viszont nem, annak is illik nászajándékot adni. A kötelező viselet az esküvőn: sötét színű öltöny, fehér inggel és nyakkendővel.

A lagzin már lehet lazítani, a zakót és a nyakkendőt le lehet venni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.