„Orbán testőrsége állam az államban”

Az Együtt Orbán Viktor miniszterelnöktől kér választ: ő utasította-e a Terrorelhárítási Központot (TEK), hogy tiltsa be a hétfői, Angela Merkel német kancellár látogatására a Pollack Mihály térre tervezett tüntetést.

Az ellenzéki párt az MTI-hez eljuttatott közleményében felszólította TEK-et, hogy "fejezze be a jogsértést, és ne akadályozza a demonstrációt". Az Együtt szerint "Orbán Viktor testőrsége úgy viselkedik, mintha állam lenne az államban", amely bármit megtehet, és amelyre nem vonatkoznak Magyarország törvényei.

"Tiltakozunk a demokrácia ellen elkövetett újabb támadás ellen. Angela Merkel így első kézből tudhatja meg, mennyire fontosak Orbán Viktornak az állampolgári jogok" - olvasható a közleményben.

A TEK hétfő délelőtt közleményt adott ki, amelyben jelezték: az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem és környéke adottságai miatt a német kancellár - aki nemzetközileg védett személy - biztonsága csak a területre belépők fokozott ellenőrzésével, a belépés és a benn tartózkodás korlátozásával garantálható, így a területet "személy- és létesítménybiztosítási intézkedés alá vonták".

Hozzátették: ez nem jelenti egyetlen demonstráció betiltását sem, annak megtartására az intézkedés által nem érintett területen lehetőség van.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.