Orbán tartozik 50 millióval és egy bocsánattal

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány páros lábbal tipor az '56-os forradalmárok emlékén a lopott amerikai dallal. A DK felszólítja Orbán Viktort, hogy kérjen bocsánatot a magyaroktól és fizettesse vissza a dalért kifizetett 50 millió forintot.

– Az Orbán-kormány láthatóan 1956 emlékében is csak egy alkalmat lát a lopásra, hiszen nem tudunk olyan Miamiban élő amerikai sportolóról, aki részt vett volna a magyar forradalomban – írja közleményében Gréczy Zsolt, a DK szóvivője.

Szerinte kevés olyan alkalom van, amikor ennyire egyértelmű, hogy az Orbán-kormány semmibe veszi a magyarság és a nemzet szimbólumait: az országnak elvileg egy újrahasznosított amerikai sporthimnusszal kellene emlékeznie a múlt századi magyar történelem leghősiesebb eseményére, mintha az orosz tankok elleni félelmet nem ismerő ellenállás egyenértékű lenne pár három pontos dobással vagy más amerikai sporteredménnyel.

A sajtó szerint az Orbán Viktor megrendelésére készült 1956-os dal egy 2007-es, Miami sportolóinak írt dal átdolgozása – áll a közleményben –, s a közbeszédbe leginkább "Magyarország halszagú" néven bekerült dalért a kormány 50 millió forintot fizetett ki.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány páros lábbal tipor az '56-os forradalmárok emlékén a lopott amerikai dallal. A DK felszólítja Orbán Viktort, hogy kérjen bocsánatot a magyaroktól és fizettesse vissza a dalért kifizetett 50 millió forintot! A DK szerint a magyar forradalom és szabadságharc emléke igenis megérdemel egy új, valóban az emlékezés szellemében megírt művet, persze éppen a Fidesztől tudjuk, hogy "az 1956-os forradalomra emlékezni senkinek sem kötelező" – írja Gréczy Zsolt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.