Orbán „szimbolikus és emblematikus helyszínen” beszél az ünnepen

Orbán Viktor miniszterelnök a március 15-i nemzeti ünnep „szimbolikus és emblematikus helyszínén”, a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében mondja el ünnepi beszédét jövő kedden, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján – közölte Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az idei ünnepi rendezvényekről a Nemzeti Múzeumban tartott tájékoztatón Tomka Gábor főigazgató-helyettes kiemelte, hogy a rendszerváltás óta a múzeum főlépcsője és kertje a március 15-i nemzeti ünnepi események fontos részévé vált.

A központi rendezvényeket szervező HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal főigazgatója, Ivády Nóra elmondta, az ünnep a Kossuth téren kezdődik, ahol katonai tiszteletadás mellett Áder János jelenlétében felvonják Magyarország lobogóját. Innen az ünneplők a Nemzeti Lovas Díszegység vezetésével vonulnak át a Nemzeti Múzeumhoz, a díszünnepség után pedig – szintén a lovas díszegység vezetésével – az ünneplő menet továbbindul a budai Várba, ahol egész nap színes műsorokkal és családi programokkal várják az érdeklődőket.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.