Orbán-Rogán kormányt lát az LMP

Schiffer András szerint a kormány mint testület, aligha tekinthető egy komoly döntéshozó fórumnak; az LMP frakcióvezetője hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján azt mondta: úgy tűnik, hogy egy "Orbán-Rogán kormány kormányoz".

Az LMP frakcióvezetője emlékeztetett arra, a kormány a múlt héten még úgy foglalt állást, nem támogatja a fideszes Rogán Antal javaslatát, amelyik az alaptörvénybe emelné a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének rendeletalkotási jogát, a Fidesz parlamenti frakciója most viszont támogatja a kezdeményezést.

"Úgy tűnik, hogy Magyarországon egy Orbán-Rogán-kormány kormányoz és alkotmányoz" - mondta a politikus, aki szerint most már nem egy esetben Rogán Antal, a "Fidesz Supermanje" az, aki a miniszterelnök szempontjából fontos javaslatokkal előáll.

Egyúttal elfogadhatatlannak nevezte, hogy éppen egy alkotmányozási folyamat közepén és ráadásul már "heti rendszerességgel nyúlnak bele" az alaptörvénybe. Úgy fogalmazott, hogy a Fidesz gyakorlatilag felrúgta az alkotmányosságot és a jogbiztonságot.

Hangot adott annak a véleményének, hogy Rogán Antal javaslata mögött semmiféle alkotmányos koncepció nincs, csak "nettó pénzszerzési igény", mert csak az számít, hogy a NMHH milyen díjakat fog majd besöpörni.
A frakcióvezető kitért a sztrájktörvény tervezett módosítására is. Szavai szerint az indítvány úgy fog korlátozni egy alapvető szociális és gazdasági jogot, hogy az még a parlament foglalkoztatási bizottságát sem járta meg.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt nyolc évben a Fidesz azokat a sztrájkokat - például a vasutas, a BKV illetve a közüzemi dolgozók tiltakozásait - támogatta, amelyeket most korlátozni kíván.

Schiffer András úgy látta, a Fidesz jó okkal fél attól, hogy amikor különböző közüzemi dolgozók megérzik, hogy a kormány adókoncepciója miatt rosszabbul járnak, az komoly tiltakozási hullámhoz vezethet. Szavai szerint azért van szükség a módosításra, hogy elejét vegyék egy esetleges sztrájkhullámnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.