Orbán most jött rá, hogy nem ülhet a babérjain

Uszoda, Kubatov-lista, stadionok, lopások, urizálás - így magyarázzák a veszprémi vereséget Orbán Facebook-oldalán.

Orbán Viktor miniszterelnök rövid üzenetben reagált a Facebookon a vasárnapi veszprémi időközi választás eredményére. A Fidesz elnöke megköszönte veszprémi támogatóik, aktivistáik munkáját; biztosítva mindenkit, hogy továbbra is kiállnak a veszprémiekért. "A választók döntését tiszteletben tartjuk, ugyanakkor tanulság: nem ülhetünk a babérjainkon" - olvasható a kormányfő Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben. 

Orbán bejegyzésére több mint négyszáz válasz érkezett, ezek között feltűnően kevés a szokásos rajongói komment (kitartás, hajrá, megvédjük, nem hagyjuk stb.), annál több a "megérdemeltétek" és a "nem kellett volna annyit lopni" típusú hozzászólás.

Különösen a babérokon ülés verte ki a biztosítékot a hozzászólók körében. "Eddig sziklaszilárd meggyőződésem volt, hogy a tisztelt Miniszterelnök Úr (a Jóisten áldja meg mindkét kezével!) a Fidesszel karöltve, éjjel-nappal dolgozott a zország és a zemberek érdekében. Most meg kiderül, hogy ülni tetszettek a babérokon? naa..." - írja az egyik kommentelő. "Mikor kapott Orbán babért? És miért is?" - kérdi egy másik.

Szintén sokak ellenszenvét váltotta ki, hogy Orbán éppen a választások előtt rendelte el egy négymilliárd forintos uszoda felépítését Veszprémben. A Facebook-trollok egy része ezen élcelődik: "Azért a beígért uszodára kíváncsi leszek" - írja egy hozzászóló.

A harmadik visszatérő téma a Kubatov-lista; az egyik kommentelő szerint a listák nyilvános elégetésével lehetne kezdeni a kiállást. Egy másik megjegyzés pedig az elmúlt hónapok botrányait keretezi be: "Még több listát! Még több stadiont! És még több adót!"

Feltűnő egyébként, hogy miközben megritkultak a kormányfő szurkolóinak bátorító megjegyzései, rajongótáborában többen kritizálják Orbánt és a Fideszt, elsősorban politikusaik urizálása miatt. "Miniszterelnök úr! Kérem, figyeljen oda azokra a munkatársaira, akik pár év alatt milliomosok lettek, mert ez nagyon irritálja az egyszerű embereket, akiknek pár - tízezer forintból kell eltartani a családjukat" - írja az egyik rajongó. Egy másik szerint a veszprémi vereség egyetlen tanulsága az, hogy kezd kinyílni az emberek szeme. "Orbán Viktor okos ember, remélem most már arra fogja használni a fejét, ami közérdeket is szolgál ,mert képes lenne rá".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.