Orbán megúszta a vagyonnyilatkozati eljárást

Nem lesz vagyonnyilatkozati eljárás a miniszterelnök ellen az apja hatvanpusztai birtoka miatt, mert Vejkey Imre, az Országgyűlés mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke alaptalannak nevezte és elutasította az arra irányuló kezdeményezéseket - közölte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján az Együtt - a Korszakváltók Pártja alelnöke.

Juhász Péter elmondta: a kereszténydemokrata bizottsági elnök arra hivatkozott, hogy a kérdéses terület a miniszterelnök édesapjának tulajdonában van. Hivatalosan valóban a miniszterelnök édesapja a tulajdonos, de a területet Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester bérli, és az Együtt gyanúja szerint azt a miniszterelnök használja. Valószínűleg nemcsak magáncélokra, mert az Együtt úgy tudja, a birtokon már kormányülést is tartottak - közölte.

Juhász Péter azt mondta, hogy a környező több mint ezer hektárnyi földeket "Orbán emberei" vásárolták fel. Emiatt a jövő héten tüntetést tartanak, hogy számon kérjék a kormányfőt: miként lehetséges, hogy "ő, a családtagjai és a gázszerelője több ezer hektár földet birtokolnak".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.