Orbán levélben üzen Esterházy Péter családjának

Bár a Kossuth-díjas író múlt hét csütörtökön halt meg, a miniszterelnök nyilvánosan eddig nem mutatta ki részvétét. Mint most kiderült, nem is fogja, személyes üzenetet küld ugyanis Esterházy hozzátartozóinak - írja a Bors.
A 66 éves író csütörtök esti halálhíre után a magyar sajtót azonnal ellepték a részvétnyilvánítások, emlékezések. Pénteken szinte minden napilap címlapon adott hírt a tragédiáról. A magyar sajtó mellett a politikusok is megszólaltak, az erőforrás-minisztérium és Tarlós István főpolgármester közleményben, Áder János köztársasági elnök pedig egy személyes levélben fejezte ki részvétét. Az író gyermekei – Marcell, Dóra, Zsófi és Miklós - válaszképpen üzenetben köszönték meg a sok szeretetet.

A kormányfő azonban eddig csöndben maradt. Ehhez egyébként minden joga megvolt, mivel a miniszterelnöknek sehol sem írják elő, hogy részvétet nyilvánítson ilyen esetben. Orbán Viktor a csütörtök éjjel történt, 84 emberéletet és több sebesültet követelő nizzai ámokfutás hírére közösségi oldalán reagált.

Havasi Bertalan, a miniszteri sajtóiroda vezetője ugyanakkor a lap kérdéseire válaszolva elmondta, Orbán Viktor levelet küld a gyászoló családnak. A levél tartalma – ha a hozzátartozók nem hozzák nyilvánosságra – nem nyilvános.

Esterházy Péter temetése egyébként augusztus 2-án, 11 órakor lesz Gannán, a családi sírhelyen - közölte a család kérésére a Magvető Kiadó kedden. A gyászszertartást Várszegi Asztrik püspök, pannonhalmi főapát celebrálja.

A család azt kéri a gyászolóktól, hogy a virágokra szánt összeget az Alapítvány a Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért segítő szervezetnek ajánlják fel – közölte az MTI.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.