Mészáros Lőrinc viheti a hatvanpusztai majorság melletti földet

Minő meglepetés: képviselőjén keresztül Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester-nagyvállalkozó nyerhette meg a miniszterelnök apja, Orbán Győző tulajdonában lévő hatvanpusztai majorság mellett lévő földterületet. Az Együtt szerint a vásárlás valójában Orbán Viktor érdekében történhetett.

Egy, kezdetben ismeretlen úr ajánlatát fogadták el az Orbán Viktorhoz köthető, nemrég a médiafigyelem középpontjába került hatvanpusztai majorság melletti, 36 hektáros területet mai székesfehérvári árverésén - derül ki a 444.hu tudósításából. Egyedüli licitálóként a 44,4 millió forintos kikiáltási árat ajánlotta meg. A földterület bérlője eddig Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester-nagyvállalkozó cége, a Búzakalasz 66 Felcsút Kft. volt.

Amikor a licitáló ajánlatát leütötték, a „tolvaj" és a „stróman" szavakat kiabálták be. Az árverés után - melyen megjelentek az Együtt és az MSZP politikusai is - újságírói kérdésre a licitáló igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy Mészáros Lőrinc nevében jár-e el. Igaz, be nem mutatkozott.

Az ismeretlen vitt el egy hárommillióért árult hathektáros területet is, amit szintén a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bérel. A tudósítás szerint az árverésen eredetileg 13 földterületet hirdettek meg, de csak ötre érkezett érvényes regisztráció.

Az eseményt megelőzően az Együtt politikusai a helyszínen autós demonstrációt tartottak "Orbán Viktor miniszterelnök álruhás vagyonszerzései, a hatvanpusztai dácsa ügye és a fideszes földrablások" jelszóval - derül ki a hvg.hu tudósításából. Itt Juhász Péter alelnök abbéli gyanújának adott hangot, hogy valójában Orbán Viktor "nevében" licitálhatnak. A tüntetők a Panama motel mellett gyülekeznek. Juhász Péter szerint a kormányfő családja már több ezer hektárral rendelkezik a környéken.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.