Orbán követelése öt és fél millió forint

Ugyanannyi ingatlana van, a tartozása kevesebb, a bankban lévő, feleségével közös pénze viszont valamivel több lett tavaly májushoz képest Orbán Viktor kormányfőnek, a Fidesz elnökének, akinek vagyonnyilatkozatából kiderül az is, hogy könyvkiadásból 5,5 millió forint követelése származik.

A miniszterelnök szombat délután hozta nyilvánosságra 2014-es vagyonnyilatkozatát a honlapján.

Orbán Viktor - a többi országgyűlési képviselőhöz hasonlóan - legutóbb a tavalyi év közepén, a parlament megalakulása után nyilatkozott vagyonáról.

Az akkori állapotokhoz képest az ingatlanvagyonában nem történt változás, Orbán Viktor továbbra is felerészben tulajdonosa egy 2002-ben vásárolt budapesti, XII. kerületi társasházi lakásnak. Ezen túlmenően a Fidesz elnöke bevallásában feltüntette 2006-ban vásárolt felcsúti, összesen 5035 négyzetméternyi, közös tulajdonban lévő, belterületi földjeit - amelyeket 50 évre ingyenesen átengedett a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak -, valamint a 2013-ban vásárolt, szintén felcsúti házát.

Autója továbbra sincs a kormányfőnek.

 A feleségével, Lévai Anikóval közös számlán lévő pénz azonban nőtt legutóbbi, tavaly május 26-i keltezésű nyilatkozata óta. Míg akkor 781 ezer forintot szerepeltetett, a most nyilvánosságra hozott bevallásban 930 ezret.

A miniszterelnöknek az Út a győzelemhez című könyv kiadásából származó követelése 5,5 millió forint.

Banki tartozása továbbra is a 2002-ben feleségével közösen felvett 20 millió forintos jelzáloghitel még meglévő része, amely a tavaly év közepén fennálló 9 millióról 8 millió 289 ezer forintra csökkent.

Orbán Viktor jövedelmei között tünteti fel a Miniszterelnökségtől kapott, törvény szerinti javadalmazását és képviselői fizetését. A Fidesz-elnöki fizetését határozatlan ideig felfüggesztette.

Az országgyűlési törvény úgy rendelkezik, hogy a képviselőknek a megbízatásukat - azaz az alakuló ülést - követő harminc napon belül, majd azután minden évben január 31-ig kell vagyonnyilatkozatot tenniük.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.