Orbán: "Köszöntöm a harcba indulókat !"

Ma este újra együtt vagyunk, mert ismét választás volt. A mértéktartás, a  szerénység, az alázat politikánk zsinórmértéke, ezért visszafogottságot kérek, általában. De nem most a választások napján, hiszen "győztünk, nagyon győztünk, sőt mi győztünk a legjobban" - mondta Orbán Viktor a Millenárison az vasárnapi választás eredményét értékelve.
A miniszterelnök úgy fogalmazott, "mi győztünk a legjobban, mert a Fidesz-KDNP érte el a legjobb eredményt az EP-ben, mi járultunk hozzá legjobban a győzelemhez, mert a Néppárt legyőzte a szocialistákat Európában is."
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

- Három a magyar igazság, megvan a második - hangoztatta, derültséget kiváltva, és hozzátéve, innen is üdvözlik a felvidékieket és az erdélyieket.

- A hat közép-európai ország közül nálunk volt a legmagasabb a részvételi arány. A most megválasztott képviselők a magyarok előretolt helyőrsége, külföldön is a hazát védik, a dolguk, hogy kivívják a tiszteletet, mondják el, hogy a magyarok egységesek,  elutasították a szélsőségeket, akár jobb, akár baloldaliak. Olyan országot építenek, amelyre nagy jövő vár" - hangoztatta Orbán Viktor győzelmi beszédében, figyelmeztetve Európát, nem szabad olyan útra tévedni, ami ellentétes az európai keresztény civilizáció értékeivel.

- Harcoljanak minden magyarért, köszöntöm a harcba indulókat!" - intézte szavait Orbán Viktor a Brüsszelbe "kijutott" képviselőkhöz, úgy folytatva, hogy gratulál minden képviselőnek, tekintet nélkül arra, melyik párt színeiben indult.

Aztán arra hívott fel, hogy Brüsszelben is becsülettel szolgálják a képviselők a magyarokat. "Európa a mi otthonunk, de Európa a hazánk. Soha ne feledjék, Magyarország az első!" - fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint "csak egységben lehetünk sikeresek, mi, magyarok. Ezt kell megszívlelni", mondta a miniszterelnök, aki a reszicsökkentés, a magyar föld, a családok és a méltányos közteherviselés megvédését jelölte ki a brüsszeli magyar képviselők feladatául, és a szokásos fordulattal búcsúzott: - Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.