„Orbán így akarja Oroszország csatlósává tenni Magyarországot”

Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy ne kössön Vlagyimir Putyinnal a paksi után egy újabb, Magyarország számára káros paktumot.
Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerdán Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, az ország nincs rászorulva egy újabb hosszú távú gázszerződésre az oroszokkal, "őrültség" lenne fix árért egy újabb ilyen szerződést megkötni. Véleménye szerint Orbán Viktor miniszterelnök így akarja Oroszország csatlósává tenni Magyarországot, a gázért az oroszok nemcsak pénzt kérnek, hanem az ország szabadságát, függetlenségét is.

Az ellenzéki politikus szerint a kormányfő téved, hazudik akkor, amikor azt mondja, hogy Magyarországnak szüksége van az orosz gázra. Szerinte az ország azért nincs rászorulva az orosz gázra, mert 2019-20-ig még jön elegendő gáz a jelenlegi hosszú távú szerződés alapján az át nem vett földgázmennyiség átütemezésével. Az európai földgázpiacokon túlkínálat van, és az árak is tovább csökkenhetnek, mert a kőolaj ára is csökken – jelentette ki.

Tóth Bertalan emlékeztetett arra, hogy a korábban már megépített vezetékeken, több útvonalon is jöhet gáz Nyugat-Európából Magyarországra, de a magyar kitermelésről sem szabad elfelejtkezni. Ezekkel pótolható az orosz gáz – közölte.

Az MSZP-s politikus szerint az oroszokkal tervezett gázszerződés nem Magyarország érdeke, hanem "Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin újabb privát biznisze lehet". Azt mondta, nem tudják, "mennyit kap ezért zsebbe Orbán Viktor, Magyarország korrupt miniszterelnöke", aki "apránként kiárusítja az országot", és ezzel Magyarország függetlenségét is eladja.

Az MSZP-s politikus közölte: az egész világon csökken a gáz ára, így akár ebben a pillanatban húsz százalékkal csökkenteni lehetne a gáz árát a magyar embereknek is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.