Orbán nem bírja a garanciát

Orbán Viktor 2010-ben személyes garanciát vállalt arra, hogy Magyarországon külföldiek termőföldet soha nem fognak vásárolni. De most Lázár János elismerte: több mint 200 külföldi állampolgár is földet vásárolhat majd az árveréseken - olvasható a Lehet Más a Politika (LMP) közleményében.

Az LMP a földárverések megzavarásával éppen azt akarja megakadályozni, hogy külföldi kezekbe kerüljön a magyar föld - írja az LMP parlamenti frakciója által kiadott közleményében Sallai R. Benedek országgyűlési képviselő. 

Mint fogalmaz: azt Lázár János is elismerte, hogy több mint 200 külföldi állampolgár is földet vásárolhat majd az árveréseken, sőt a legutóbbi kormányinfón arról beszélt hogy, Orbán Viktor név szerinti jelentést kért arról, ki az a 222 ember. Vajon ez miért kell? Vajon ő majd eldönti, hogy jó emberek, vagy sem? Miért nem nézzük meg a többi potenciális vásárlót is? Vajon a miniszterelnök nem gondolja, hogy a többi között is van olyan, aki veszélyt jelent a magyar vidékre, a helyi közösségekre a vagyonszerezésével? Vagy ilyen csak külföldi állampolgár lehet? - kérdezi a képviselő.
 
A politikus szerint mert a termőföld megvásárlása vagyonszerzés, nem más, hiszen, a munkához, a termeléshez elég a termőföld használatának a joga, a tulajdon megszerzés az vagyon gyarapodáshoz kell, nem a munkához!.
 
Hozzáteszi:  nagy öröm az is, hogy előkerült Orbán Viktornak a Magosz 2010. márciusi gyűlésén elmondott beszéde. Ebből megtudtuk, hogy személyes garanciát vállalt: "Elmondhatom Önöknek, és biztosak lehetnek abban, hogy míg a Fidesz kormányon lesz, és abban az én munkám is ott lesz, addig Magyarországon, külföldiek - akármit döntenek Brüsszelben - itt soha, termőföldet nem fognak vásárolni!"
 
Bejelentését vastaps fogadta, sokan állva tapsoltak a Magosz tagok közül. S talán valóban - ha a Magosz nem kezdeményezett volna ilyet, és Orbán Viktor nem támogatta volna, akkor így is lenne. Ma már azonban tény: a Fidesz vezette kormány maga adja el külföldieknek a földet! - zárul a közlemény.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.