Orbán helyettes államtitkárt küld a keresztényüldözés ellen, de a Facebook-oldalán még mindig szabadon gyalázzák a pápát

Előzetesen Kiss-Rigó László katolikus püspök sem tudott arról, hogy a kormány helyettes államtitkárságot hoz létre a keresztényüldözés ellen.Orbán Viktor Facebook-oldalán egy hét után sem moderálták a Ferenc pápát gyalázó hozzászólásokat.

A kormánypárti Magyar Idők adta hírül, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumában helyettes államtitkárság jön létre a keresztényüldözés ellen. Az új önálló kormányzati szervezeti egységről" egyelőre csak annyi tudni, hogy vezetője Török Tamás Olaszországból hazatérő diplomata lesz. Ő korábban Magyarország római konzulja volt.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek tegnap beszélt arról, hogy a kormány hárommillió eurós (930 millió forintos) keretet különít el arra, hogy a világban élő, támadásokat elszenvedő keresztény közösségeket segítse.

A Magyar Idők szerint „a keresztényüldözés minden formája ellen, kormányzati felhatalmazással, hatékonyan működő helyettes államtitkárság" felállításáról azután született meg a döntés, hogy Orbán Viktor kormányfő és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere augusztus végén közel-keleti keresztény vezetőkkel találkozott a közös vatikáni látogatásuk során.

Az eseményről akkor Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője azt a tájékoztatást adta, a megbeszélésen III. Junan szír katolikus pátriárka, Bésara Butrosz Rai maronita pátriárka, Jean-Clément Jeanbart, Aleppó melkita érseke, II. Ignatius Afrám szír ortodox pátriárka és Anba Gabriel kopt püspök vett részt.

Az egyeztetés legfőbb témája a keresztényüldözés volt, ugyanis jelenleg a közel-keleti térségben élő keresztények a legkiszolgáltatottabbak a világon. Orbán a tanácskozáson kijelentette: Magyarország fellép a keresztényüldözések ellen, és mindenben kész támogatni e létükben veszélyeztetett közösségeket

Az, hogy a katolikus egyháznak szólt-e a kormány, egyelőre nem világos, Kiss-Rigó László szeged-csanádi katolikus püspök – aki közismerten jó viszonyt ápol Orbánnal és a Fidesszel – kérdésünkre lergalábbis úgy nyilatkozott, hogy eddig ő sem tudott a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárság létrehozásáról, éppen ezért véleményt sem tud mondani róla. Ma kezdődik a katolikus püspöki kar őszi rendes ülése. Kiss-Rigó nem zárta ki a lehetőségét, hogy a téma az „egyebek" napirendi pont alatt szóba kerül majd.

A kereszténység védelmezésének kis szépséghibája, hogy miközben 930 millió forintból felállítanak egy helyettes államtitkárságot, Orbán Facebook-oldalán egy hét után sem moderálták azokat a hozzászólásokat, amelyek Ferenc pápát gyalázzák a miniszterelnök és a katolikus egyházfő múlt heti találkozásáról szóló bejegyzés alatt. „Ferenc hamispápa (a valódi Szentatyánk XVI: Benedek pápa Őszentsége), Iskarioti Judáshoz és a sátánhoz áll legközelebb. Bankár és Sorosbérenc.” „VIKTOR rugd tokon a ven idiotat!!” – hangzik kettő a hozzászólások közül.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.