"Orbán hátat fordított az Európai Közösség világának"

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnök Tusnádfürdőn mondott beszédével megkezdte az ország kivezetését az Európai Unióból. Niedermüller Péter, a párt EP képviselője keddi közleményében hozzátette: az Európai Néppártnak el kell döntenie: vállalható-e számára a Fidesz európai értékeket, hagyományokat, az Európai Uniót elutasító politikája.
"Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde elrettentő bizonyítéka a miniszterelnök korlátolt Európa-ellenességének" - fogalmazott a politikus. Szerinte a beszéd nem az európai kereszténydemokráciák szellemiségét, hanem a szélsőséges francia Nemzeti Front és az angol UKIP szemléletét követi, és a kormányfő "bevándorlás-ellenes mondatai, a nyugati társadalomfejlődés és politika elutasítása, a liberális demokráciák megbélyegzése, a civil szervezetek idegen hatalmak szolgálatában álló politikai ügynökként való minősítése, Szingapúr, Kína dicsérete, az emberi jogok figyelmen kívül hagyása pontosan mutatja, Orbán gyökeresen és tudatosan hátat fordított az európai liberális demokráciák hagyományainak, az Európai Közösség világának".

Orbán Viktor a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényén tartott szombat délelőtti beszédében a jóléti állam bukásáról értekezett, kifejtve, a "ma sztárjai" – Szingapúr, India, Törökország, Oroszország – arra ösztönöznek, hogy megpróbáljuk megtalálni a nyugattól független közösségszervezési módot, amely évtizedes távlatban versenyképessé teszi a közösségünket a világban.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.