Orbán Gáspár összevonta szemöldökét

Orbán Viktor – környezetéből igencsak kirívó módon – fiával tekintette meg a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjét a FIFA díszpáholyából. A tényről a legtöbb hazai médium beszámolt, ám Orbán Gáspárnak nem tetszik, ha vele foglalkoznak.
Orbán Viktor és fia a díszpáholyban - nem igazán bújt el a kíváncsi tekintetek elől
Orbán Viktor és fia a díszpáholyban - nem igazán bújt el a kíváncsi tekintetek elől
Eddie Keogh / Reuters

Levelet írt a 444.hu szerkesztőségének a kormányfő nagyfia, nem mellékesen a Puskás Akadémia labdarúgója, aki utóbbi minőségében megszokhatta, hogy közönség előtt űzi hivatását. Orbán Gáspár „tiszteletteljes és határozott” kérését fejezte ki, hogy amíg közszereplővé nem válik, vagy „ráutaló magatartást” nem tanúsít, addig a lap ne közöljön vele foglalkozó írást. A fiatalember meglátása szerint semmilyen szerepet vagy tisztséget nem tölt be, amely feljogosítaná a szerkesztőséget a róla szóló cikkek publikálására.

A 444.hu jóval kevésbé tiszteletteljes, de legalább ennyire határozott válaszában emlékeztette az ifjú futballistát, hogy a VIP-páholyban egyike volt annak a mindössze két magyarnak, aki ilyen kiváltságban részesült. Mindez pedig nem titokban, hanem nagyjából egymilliárd tévénéző szeme előtt, élő adásban történt. Egyúttal felhívták Orbán Gáspár figyelmét arra, hogy nem csak közszereplőkről szokás írni.

A kormányfő fiának haragját a lap feltehetően azzal vívta ki, hogy hétfőn összeállítást közöltek, melyik rangos nemzetközi labdarúgó-eseményre kísérte el édesapját az elmúlt években – a sajtófotók által milliók számára nyilvános módon.

Orbán Gáspár egyébként évek óta rendszeres szereplője és olykor nyilatkozója a kampányidőszakban furcsamód megsokasodó, a kormányfő magánéletével foglalkozó bulvárcikkeknek, továbbá rendszeresen láthatjuk a miniszterelnöki Facebook-oldalon is fotóit.

A történethez azóta Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője is hozzátette emelkedett igényességgel megfogalmazott gondolatait. Facebookos hozzászólásában kijelentette: attól, hogy sokan látták a tévében, Orbán Gáspár még nem közszereplő.

A 444.hu szerzőjének pedig ezt üzente:

Egyébként arról pötyög cikket, akiről akar.
És ha kegyednek is attól áll fel a webes fasza, hogy politikusok gyerekeivel genyózik hát élvezze. Eggyel több cyberpedofíl a 444-en.”

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.