Orbán: Férfiakból cuki zsúrpubik lettek a jobbikosok

Durván megtámadta egymást hétfőn a parlamentben Orbán Viktor és Vona Gábor, miután a Jobbik elnöke azzal vádolta a kormányt és a miniszterelnököt, hogy a kötelező kvóta ügyében a pártpolitikai/Fidesz-érdek kétszer is felülírta már a nemzet érdekét.

– A lassú, bizonytalan és drága kvótareferendum helyett az alaptörvényben kellene tiltani a kötelező betelepítési kvótát – érvelt a Jobbik elnöke. A miniszterelnök úgy reagált: nehéz a Jobbik kedvébe járni, hiszen Vona is azt mondta nemrégen, hogy legyen népszavazás.

Azon nem csodálkozik – folytatta Orbán Viktor –, hogy a Jobbik rendszeresen változtatja véleményét. „Ha jól látom, most éppen radikálisból mérsékeltbe fordulnak, és úgy döntöttek, hogy férfiakból inkább cuki zsúrpubik lesznek. Ehhez sok sikert kívánok! De a 180 fokos fordulat, amit vettek, súrolja a felelőtlenség határát, nem lep meg, hogy feladják az elveiket, megértem, hogy csak taktikai, hatalom- és pénzszempontok motiválják a Jobbik döntéseit” – vágott vissza a kormányfő.

Vona Gábor erre azt állította: Orbán Viktor szándéka nem az, hogy megvédje a kötelező kvótától Magyarországot, hanem hogy elterelje a figyelmet a mindent elárasztó korrupcióról. „Vegye már észre, hogy az önből fakadó korrupt mentalitás az egész országot maga alá gyűri, Habony Árpádok, Andy Vajnák szaladgálnak mindenhol, Mészáros Lőrinc ad életpályamodellt a magyar vállalkozói szférának, Polt Péter bénultan asszisztál az egész rendszerhez, Matolcsy György pedig az alapítványai révén válik világhírűvé” – mondta az elnök.

Orbán Viktor válasza úgy hangzott: a jobbikosok Jean-Claude Junckerrel „árulnak egy gyékényen”, az Európai Bizottság elnöke szerint ugyanis a miniszterelnököknek be kellene fejezniük, hogy túlságosan a választóikra hallgatnak, helyette főállású európaiakként kellene munkálkodniuk. „A jobbikosok európai jófiúk akarnak lenni, de ennyire azért nem kell aláfeküdni Brüsszelnek” – javasolta Orbán Viktor Vona Gábornak, hozzátéve: hiába „udvarol”, nem fogják őt megkedvelni Brüsszelben, ezért inkább maradjon meg magyarnak, „az jobban áll” neki.

Az Országgyűlés mindenesetre kedden már szavaz a kényszer-betelepítési kvótáról szóló, a kormány által kezdeményezett népszavazás elrendeléséről. A parlament hétfőn ugyanis döntött a házszabálytól való eltérésről. Hétfői sajtótájékoztatóján Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető azt mondta: a „bevándorláspárti, migránspárti” balliberális oldal elutasította a kezdeményezést. A Fidesz frakcióvezetője politikai blöffnek nevezte, hogy a szocialisták több mint százezer összegyűjtött aláírásra hivatkozva azt kérik, az általuk támogatott kérdésekről a kvótareferendummal egy napon legyen népszavazás.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.