Vona: Orbán európai súlya drámaian csökkent

Sokan a migrációnál is jobban félnek OV teljhatalmától – értékelte a népszavazást Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

A népszavazásnak – mondta vasárnap esti sajtótájékoztatóján a pártelnök – egyetlen tétje volt, hogy érvényes lesz-e. „A jelek szerint nem lett az, ami egyben OV személyes bukása. Brüsszelben ugyanis csak ezt nézik. Minden más, amivel a Fidesz próbálkozik: válságkommunikáció, blabla, mellébeszélés" - fogalmazott.

Fotó: Földi D. Attila / Népszabadság

Vona ezután egy futballhasonlattal (hogy Orbán is megértse – tette hozzá pikírten) élt. „Ezt a játékot gólra játsszák. Hiába játszott a kormány óriási mezőnyfölényben, hatalmas öngólt rúgott" – fejtegette, megismételve, hogy a népszavazást kezdeményező miniszterelnöknek le kell mondania. Már csak azért is – vélte –, mert „Brüsszel most dörzsölheti a tenyerét" OV feltámasztotta a már haldokló kvótajavaslatot.

Vona szerint Orbán európai súlya drámaian csökkent, egy vesztes miniszterelnöktől az uniós vezetők nem fognak megijedni. „Sokan azért maradtak távol, mert úgy érezték, hogy a népszavazás valójában Orbán hatalmáról szól, és bele akarják rángatni őket a pártpolitikába. Sokan a migrációnál is jobban félnek OV teljhatalmától – értékelte a népszavazást VG a Jobbik elnöke.

A Jobbik továbbra is az alaptörvény módosítását javasolja.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.