„Orbán és bandája elrabolja a földet”

Október közepén Győrött kezdődik a nagy fideszes földlopás-program – állítja Kránitz László, az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei elnöke.
Lázár János eddig elhangzott szavaiból nemcsak azt tudtuk meg, hogy a „fideszes menedzsment szétlopja” az állami vagyont, hanem azt is, hogy október közepén Győr lesz az első olyan helyszín, ahol ez a projekt elindul – fogalmazott Kránitz. Utalt rá: Magyarországon mintegy 500 ezer hektár szántóterület van állami tulajdonban, melyből közel 400 ezer hektárt készül „Orbán és bandája elrabolni!”

A Fidesz azt mondja, hogy azért nem szabad a földpiacot megnyitni, mert Magyarországon alacsony a föld ára, és spekulánsok vásárolnák fel a magyar földet – idéz elhangzott érveket a megyei elnök. Hozzáteszi: ha ez igaz, akkor vajon miért kell a ezer milliárd forint értékű nemzeti vagyont kivételes gyorsasággal két hónap leforgása, ezen az alacsony áron eladni?

Amíg nem tudjuk, nem látjuk tisztán, hogy valójában kik vehetnek részt a programban, (például azok az ügyvédek, műkörmösök és strómanok is, akik az elmúlt hónapokban szerezték meg tanfolyamon az aranykalászos képzettségüket és így földművesekké váltak), kiknek adják oda az állami földeket, mi lesz az eladásokból származó bevétel sorsa, felszólítjuk Széles Sándort, a megyei kormányhivatal vezetőjét, illetve dr. Nagy István államtitkárt, hogy azonnal állítsák le az árveréseket! Sőt, el se kezdjék azokat!

Ha mégis elindulnak az árverések, már az első árverési napon ott leszünk. Megnézzük és megjegyezzük, hogy ki vesz részt a földlopásban. És azt is megjegyezzük, hogy ki veszi el a helyi gazdáktól a földet! Ígérjük, hogy kormányra kerülve visszaadjuk azt a magyar népnek – ígéri Kránitz.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.