Orbán-ellenes tüntetés a Nemzeti Múzeumnál

"Öt és fél éve nincs biztonságban a munkád és a tulajdonod. Öt és fél éve félsz elmondani a véleményed." Ezzel csábít tüntetni az ÚMK a nemzeti ünnepen.
Demonstrációt tart október 23-án az Új Magyar Köztársaság (ÚMK) nevű egyesület „Szabad a Gazda” címmel, amely 15 órakor kezdődik a Nemzeti Múzeumnál - írja az Index.
 
Az ÚMK közleménye szerint az 1956-os eseményekkel kapcsolatos megemlékezés mellett az eseményen "az országban jelenleg uralkodó állapotok ellen" is fel kívánják emelni a hangjukat. "Tudjuk, hogy öt és fél éve szabad a Gazda. Öt és fél éve szabad a rablás. Öt és fél éve áll a lábadon a Gazda lánya és mamelukserege" – írja az ÚMK. Meg azt is, hogy "öt és fél éve már, hogy a gyereked használható tudás helyett központilag előírt hülyeséget kap. Öt és fél éve nincs biztonságban a munkád és a tulajdonod. Öt és fél éve félsz elmondani a véleményed. Öt és fél éve egyre rosszabbul érzed magad bőrödben. Öt és fél év alatt több honfitársad menekült Nyugatra, mint ahány szíriai."
 
Bár Göncz Árpád a végrendeletében is kikötötte, hogy politikusok maximum magánemberként vehetnek részt a temetésén, az ÚMK-t ez nem riasztja vissza attól, hogy a kormányellenes tüntetésen a program részeként Gerlóczy Zsigmond zeneszerző-zongorista adja elő a közelmúltban meghalt Göncz Árpád emlékére írt zongoradarabját. Ezen kívül beszédet mond az ÚMK két ügyvivője, Lattmann Tamás és Vajda Zoltán, az alapítótag Hammer Ferenc szociológus, és Horváth Tibor, a Színes Magyarország Párt elnöke is. 
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.