Orbán elkezdte konszolidálni a viszonyát Csányival

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány a Csányi-birodalom első cégével, a Bonafarmmal.  Ez lehet a miniszterelnök és Csányi Sándor OTP-vezér közötti kiegyezés első lépése. 

Ma a Parlamentben Szijjártó Péter és Csányi Attila - Csányi Sándor OTP-elnök fia - a Bonafarm Zrt. vezérigazgatója aláírták az első stratégiai együttműködési megállapodást.

Szijjártó Péter az aláírás előtt a nemzetgazdaság stratégiai ágazatának nevezte a mezőgazdaságot és felidézte, hogy tavaly a mezőgazdaság a GDP 4 százalékát adta, és jelentős szerepet játszott a tavalyi növekedési fordulatban. A foglalkoztatás és a beruházások is látványosan emelkedtek az ágazatban.

Csányi Attila a maga részéről arról beszélt, hogy az elmúlt tíz évben a csoport mintegy 61 milliárd forintot fordított beruházásra, a következő hét évben pedig további - legalább - 50 milliárd forint értékű beruházást terveznek.

A kormány júliusban határozatban mondta ki, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkárának kell gondoskodni a Bonafarm Zrt., a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft., a Bólyi Mezőgazdasági Termelő és Kereskedelmi Zrt., a Csányi Pincészet Zrt., a Dalmand Mezőgazdasági Zrt., a FIORÁCS Mezőgazdasági Termékelőállító és Forgalmazó Export-Import Kft., a Pick Szeged Szalámigyár és Húsüzem Zrt. és a SOLE-MiZo Tejterméket Gyártó, Forgalmazó és Szolgáltató Zrt. magyarországi nagybefektetőkkel való stratégiai együttműködési megállapodás megkötéséről a kormány nevében.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.