„Orbán elismerte, hogy ő a banda vezetője”

„Fideszes Quaestor-bűnbandáról” beszélt csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Pápa Levente, az Együtt alelnöke, aki többek között Matolcsy György jegybankelnök, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Polt Péter legfőbb ügyész lemondását követelte.
Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy a "bűnbandában" Tarsoly Csaba a tolvaj, Matolcsy György a kókler, Polt Péter a bűnsegéd, Szijjártó Péter a hazug és Orbán Viktor a bandavezér.

Az alelnök mögött az Együtt öt aktivistája állt, akik az említettek fényképéből készült álarcot viseltek, nyakukban pedig egy-egy tábla lógott, a Pápa Levente által mondott minősítésekkel.

Pápa Levente szerint Tarsoly Csaba, a Quaestor elnök-vezérigazgatója a "bűnbanda többi tagjával" együttműködve százmilliárdos nagyságrendben lopott pénzt "a keményen dolgozó kisemberektől", Matolcsy György pedig megszerezte magának a pénzügyi felügyeletet, de "kiderült, hogy ehhez sem ért", ugyanis az elmúlt másfél évben a vizsgálatok mindent rendben találtak a Quaestornál.

A legfőbb ügyésznek lehetősége lett volna március 9-én zár alá venni a teljes cégcsoportot, ehelyett egy tíznapos ablakot biztosított a "banda tagjainak", hogy kimenekíthessék a pénzüket - folytatta, Szijjártó Péternek pedig azt rótta fel, hogy - mint mondta - a "kudarcos keleti nyitás" főszereplőjévé tette meg Tarsoly Csabát.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán "elismerte, hogy ő a banda vezetője" - mondta az Együtt politikusa.

Jelezte: minden minisztertől levélben kérdezik meg, hogy az általa vezetett tárca háttérintézményei és cégei tartanak vagy tartottak-e pénzt brókercégnél. Pintér Sándor belügyminiszternél arról is érdeklődnek, hogy miért kellett rendőröket váltani az ügyben - mondta Pápa Levente.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.