Orbán: Budapest jó hely

Nemcsak minisztériumokat és a vidékfejlesztési államtitkárságot, hanem más országos hatáskörű szervezeteket is szeretne vidékre költöztetni a kormány – nyilatkozta Orbán Viktor a kecskeméti városi televíziónak.

Budapest fantasztikus város, jó hely, ahol van munkanélküliség, de sokkal kisebb, mint az ország bármely másik részében, dübörög a gazdasága, tele van külföldiekkel, szóval lehet boldogulni – mondta a miniszterelnök, hozzátéve: vannak olyan helyei az országnak, ahol elkelne, hogy azok az intézmények, amelyek a fővárosból nem hiányoznak, vidékre költözzenek. Hozzátette azonban, hogy olyan helyre kell vinni ezeket, ahol már megindult a fejlődés, nem a semmibe, hanem oda, ahol van tudás, mozgolódás, siker, az emberek bizonyítottak, van munkaerő.

Példaként hozta Kecskemétet, ahová a vidékfejlesztési államtitkárság költözhet jövő év elején. De jelezte: a honvédelmi és a vidékfejlesztési tárca mellett más, nem miniszteriális szintű állami szervek vidékre költöztetésén is gondolkodnak, ez ugyanis a vidékfejlesztés egyik formája lehet.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.