Orbán bakancsot kapott a kopaszok miatt

Jogtipró-díjat, egy bakancsot helyezett el Orbán Viktor parlamenti helyén a szocialista Harangozó Tamás hétfőn. Az MSZP politikus személyesen nem tudta átadni a „díjat” a miniszterelnöknek, aki  Brüsszelben tárgyalt az EU-csúcson.
A szocialista képviselő a két héttel ezelőtti, a Nemzeti Választási Irodánál történtek miatt adott „díjat" Orbánnak, amikor kigyúrt férfiak akadályozták meg, hogy Nyakó István szocialista képviselő elsőként be tudja adni népszavazási kezdeményezését a boltok vasárnapi zárva tartása ellen. Harangozó szerint amíg a felelősöket nem büntetik meg, amíg Kubatov Gábor szerepét nem tisztázzák és nem távolítják el a Fidesz alelnöki posztjáról, addig teljesen jogosan gondolja az ország, Orbán Viktor személyes utasítására akadályozták meg a népszavazást.

Kubatov szerepe azért került szóba, mert ő az FTC elnöke, s a választási irodánál a kigyúrt férfiak közül többen a Fradi Securitynél is feltűntek korábban.

Az akcióra Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke reagált. Ő azt javasolta Harangozó Tamásnak, hogy vigye el „a véres bakancsot", valószínűleg hiányzik egy 2006-os verőlegényük lábáról. Elmondta, a miniszterelnök és a kormánypárt is hitet tettek amellett, hogy a népszavazást legerősebb legitimációs forrásnak tartják.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Harangozó mondandójára emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor kezdeményezte a népszavazási törvény módosítását, és egyben felkérte a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnökét, hogy tegyen arra javaslatot. Azt is közölte: több, baloldalhoz köthető népszavazási kezdeményezést is hitelesített az elmúlt időszakban az NVB, de egyikhez sem sikerült összegyűjteni a szükséges aláírást. Az államtitkár szerint lehet, hogy ez a sikertelenség is ingerli baloldalt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.