Orbán az embercsempészeknek üzen

Elsősorban az embercsempészekhez szól a kormány plakátkampánya, a cél az, hogy eljusson hozzájuk: Magyarországot el kell kerülniük – adott új értelmezést a hirdetési offenzívának pénteki rádióinterjújában Orbán Viktor.

Kézenfekvő magyarázatnak tűnik, hogy a kormány a hazai embercsempészek megélhetéséért aggódik, ezért üzeni külföldi riválisaiknak, hogy nem vehetik el a magyarok munkáját, ám a miniszterelnök szavai alapján azért a megélhetési bevándorlók tömege és a magyar közvélemény is a célcsoportban van.

„A plakátok azt is üzenik: nincs esélyed arra, hogy itt maradj, ez nem az a hely, ahol sikerülhet neked a boldogulás” – fordította le a szerinte inkább enyhének mondható feliratokat a kormányfő. Mondván, arra helyezik a hangsúlyt, hogy „Magyarország nyitott és barátságos ország”, csak be kell tartani a törvényeit.

Orbán elmondta: a kormány szerdán dönt bevándorlásügyben, és a szerb határon a „teljes fizikai határzár” lehetőségét is mérlegeli.

Már nem szól a rádió: Orbán Viktor interjú után
Már nem szól a rádió: Orbán Viktor interjú után
Koszticsák Szilárd

Orbán méltatta Moammer Kadhafi Líbiáját, mondván, onnan a megállapodásoknak megfelelően nem érkeztek menekültek, mígnem a nyugati országok szétbombázták az állami intézményeket, azóta pedig akadálytalanul jönnek.

Furcsállotta, sőt balekségnek minősítette a miniszterelnök, hogy Görögország menekültjogi értelemben nem minősül biztonságos országnak, miközben „fél Európa oda megy nyaralni”, mert így nem lehet visszatoloncolni oda senkit. Ugyanakkor az üdülőhelyek és a menekült­ellátás színvonala közötti összefüggést nem támasztotta alá bővebben.

Orbán úgy véli, az emberek nagy többsége egyetért azzal, hogy a bevándorlás veszélyes, és csak a kicsi, de hangos liberális értelmiség akciózik.

Hozzátette: a véleményüket joguk van elmondani, garázdasághoz, plakátok megrongálásához azonban nincs joguk. Arra a veszélyre is figyelmeztetett, hogy ha a baloldal kormányozna, akkor már több százezer menekült lenne itt, és három év múlva „azt sem tudnánk, Londonban, Párizsban vagy Budapesten vagyunk éppen”.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.