Orbán alatt többen emigráltak, mint '56 után

Az 1956-os forradalom óta nem tapasztalt kivándorlási hullám ment végbe Orbán Viktor miniszterelnöksége idején. Ám a magyar kivándorlási hullámot nem a brit szociálpolitika fogja megállítani - állítja a liberális párt.

A Liberálisok szerint a magyar kormányfő kettős mércét alkalmaz migránspolitikájában. Miközben Orbán Viktor bűnözőnek állítja be a keletről érkező gazdasági bevándorlókat, a Nagy-Britanniába jobb megélhetés reményében kivándorló magyaroknak különleges elbánást kér David Cameron brit kormányfőtől - olvasható Szent-Iványi István (Magyar Liberális Párt) közleményében.

A politikus szerint Orbán Viktor miniszterelnöksége idején az '56-os forradalom óta nem tapasztalt kivándorlási hullám ment végbe. Öt év alatt meghatszorozódott a Magyarországot elhagyók száma, az elmúlt két évben egy Szekszárd méretű város lakossága távozott az országból. Különösen aggasztó, hogy a kivándorlási kedv nem csitul: a tanulók 45, a 25 év alattiak 25 százaléka tervezi a kivándorlást. Magyar fiatalok és a tehetségek százezrével hagyják el az országot, mert itthon nem találnak tisztességes megélhetést nyújtó munkát, és nem látják biztosítva családjuk jövőjét. 

Magyarország elsődleges problémája a kormány propagandájával szemben nem a bevándorlás, hanem a kivándorlás. Ennek megakadályozásához pedig elsősorban nem a brit szociálpolitikán keresztül vezet az út, hanem a magyar gazdaságpolitikán. Szabad, igazságos és fejlődő gazdaságra lenne szüksége Magyarországnak ahhoz, hogy ne okozzon demográfiai katasztrófát az elvándorlás - zárul a közlemény.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.