Orbán a parlamentben védte Matolcsy Györgyöt

Matolcsy György jegybankelnökségét jó lelkiismerettel és teljes egészében továbbra is támogatom - mondta Orbán Viktor a parlamentben, amikor ellenzéki kérdéseket kapott az MNB alapítványainak botrányos pénzköltéséről.

Schiffer András - utalva a miniszterelnök Népszabadságnak adott nyilatkozatára, miszerint „az égnek és a földnek kell összeszakadnia" ahhoz, hogy megrendüljön a bizalma Matolcsy Györgyben - , keményen támadta a jegybankot, mondván, hogy az MNB „offshore lovagok szálláshelye", és meglopták a devizahiteleseket. „A jegybanki alapítványokból Matolcsy György saját rokonságát stafírungozta ki. Megingott-e végre a bizalma az MNB elnökében?" – kérdezte az LMP-s politikus.

A miniszterelnök viszont minden mondatával kiállt Matolcsy György mellett, állította, hogy a jegybankelnök mentette meg a devizahiteleseket, olyan hitelprogramot hirdetett, amely nehéz pillanatban növekedés forrása volt a magyar gazdaságban, az inflációt pedig leszorította. „Ami pedig az alapítványokat kérdését illeti, helyeslem, hogy a jegybank egyetemet épít, helyeslem, hogy főiskolai kart épít, helyeslem, hogy a nemzeti bank segít visszaszerezni a nemzeti kincseinket, helyeslem, hogy vagyont halmoznak fel, és helyeslem, hogy ösztöndíjakat adnak. Meggyőződésem, hogy a célok jók" - mondta Orbán Viktor.

Harangozó Tamás (MSZP) felháborodott kérdéseket intézett Orbán Viktorhoz az „ipari méretű lopás és károkozás", „országkifosztási akció" miatt, ami az MNB elnökéhez fűződik. Polt Péter legfőbb ügyész pedig évek óta asszisztál a gazemberségek eltussolásában - állította.

Orbán Viktor szerint több mint arcátlanság a szocialisták részéről összehangolt kifosztási akcióról beszélni, miután az MSZP kormányzása alatt a miniszterelnök felesége második emberként felelt a fejlesztési pénzek elköltéséért Bajnai Gordon minisztériumában. A kormányfő Harangozó Tamást személy szerint azzal vádolta, hogy 2009-ben huszonévesen mindenfajta energetikai előképzettség nélkül, pártkatonaként a paksi atomerőmű igazgatóságába került, ahol 13 hónap alatt felvett 3,3 millió forint fizetést. „Mit gondol, ki maga ? Teljhatalmú kormányzó, vagy király? Magyarország akkor járna a legjobban, ha a mostani miniszterelnököt és az elődjét is kilőnénk valahova a Holdra" - reagált felindultan az MSZP-s politikus, és bírósági eljárást helyezett kilátásba.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.