Orbán 174 lőteret építtetne

Meg kell mutatni, hogy a hagyományos iparvárosok nem a múlthoz tartoznak, hanem van jövőjük, ezért „becsületbeli ügy” Dunaújváros kérdése is – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Dunaújvárosban, ahol a Modern városok program keretében együttműködési megállapodást írt alá Cserna Gáborral (Fidesz-KDNP), a város polgármesterével.

Az ezt követő sajtótájékoztatón Orbán Viktor kiemelte: Magyarországon a kormány nélkül nem lehet várost fejleszteni, bizonyos nagyságrendű fejlesztéseket nem lehet a kormány nélkül megvalósítani, és ez nem pártkérdés. A cél: Dunaújvárost modern ipari várossá tenni – fűzte hozzá.

A kormányfő úgy vélte, a modernséget nehéz lesz elérni, mert „új ipari forradalom zajlik és minden megváltozik, amit ma a modern gazdaságról és iparról gondolunk”. Szerinte a digitalizáció át fogja formálni az összes termelési tevékenységet.

A miniszterelnök szerint Dunaújvárosban hamarosan a munkaerőhiány lesz a fő gond, ezért fontos a térség összekapcsolása a várossal. A megfelelő úthálózat biztosításához négymilliárd forintból felújítják a Nagyvenyim, Sárbogárd, Mezőfalva felé, később a Cece, Németkér és Paks irányába tartó utakat – ismertette.

A sportcélú fejlesztéseket firtató kérdés kapcsán a miniszterelnök kifejtette: minden járásban szükség lenne lőtérre, vívó- és lovasközpontra, mert „az öttusa a magyar kultúra szerves része”. (Az országban jelenleg 174 járás van – a Szerk.)

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.